A házi állataim

Ebben a blogban a házi állataimról lesz szó!

Sziasztok!Ma pedig a házi állataimról hoztam képet remélem tetszeni fog!

Szamóca:

Bell:

Szotyi:

Szárnyaska:

Bodza:

A halaim:

Ma apukám úgy döntött, hogy beszalad az állat eledel boltba. Ott vett az összes házi állatainknak bolha nyakörvet. Kivéve a halaknak, mert nekik nem lehet nyakörvet adni ezért nekik hal eledelt vett. Majd elfelejtettem apukám hozott kutya konzervet és macska konzervet. Nagyon sokat hozott belőle, hogy ne keljen állandóan konzervet vásárolnia. Először Szamóval kezdtük felrakni a bolha írtó nyakörve. A macskáknak vett egy fekete sárga és egy zöld bolha írtó nyakörvet. Szamóca kapta a sárgát mivel a fekete és a zöld nem áll neki jól, mert szürke és fehér a színű. Szami kicsit ellenezte az ötletet, de végül sikerült rá rakni. Utána Bell jött. A kutyáknak fehér és kék színűt vett apukám. A Bellé lett a kék mivel nem áll neki jól a fehér, mert zsemle színű a szőre. Bellt is megkellett fogni, de végül sikerült a nyakörvet rárakni. Utána hívtam Bodzát, de úgy döntött, hogy most nem jön ezért kicsit később próbáltuk meg. Utána Szotyi jött. Ő aztán kemény dió volt. Nagyon ellenezte amit tettünk vele és ezért össze karolászta apukám kezét. Szotyinak zöld nyakörvet adtuk mivel a szőre színe vörös. Utána Bodzán következett a sor. Bodza ő nyugodtan ült mire apukám rá rakta a nyakörvet. Van még egy cicánk Szárnyaska de ő még nem jött elő ezért nem tudok képet mutatni. Szotyiról se tudok mert ő azonnal elment.

A nyári hőség bizony kedvenceinket is jócskán megviseli, sőt, a cicák nálunk sokkal nehezebben viselik a forróságot. Ilyenkor nagyon fontos, hogy – amennyiben kijárós macskáról van szó – mindig legyen egy árnyékos zug, ahová húzódhat a tűző nap elől.

Friss ivóvíz! Ügyeljünk arra, hogy (kertben és lakásban egyaránt) friss ivóvize mindig legyen a cicának. Akadályozzuk meg a gyors elpárolgást azzal, hogy nagyobb itatót teszünk ki. Jó, ha tudjuk: a tűző napon a macskák is leéghetnek! Természetesen azokon a helyeken, amelyeket nem takar a bunda: leéghet a cica füle, orra, és a tappancsa is. Ha hajlamos erre kedvencünk, akkor a kényes helyeket bekenhetjük fényvédővel – erre azért ritkán lesz szükség.

Hűtés: Annál jobb ötlet lehet a nagy hőségben végigsimítani a bundáját vizes kézzel vagy törölközővel, hiszen ez is hűsíti. Autóban hagyni tilos! Ha úgy adódik, hogy utaztatjuk macskánkat, természetesen még véletlenül se hagyjuk egy percre se a kocsiban, ha kiszállunk. Egy autó belsejében akár 90 fokra is felmehet a hőmérséklet, ez pár perc alatt hőgutához vezet.Vigyázat! Hőguta! Honnan tudhatjuk, hogy kedvencünk hőgutát kapott? A tipikus tünetek a következők: erőteljes zihálás, csökkent aktivitás, felforrósodott test, esetleg nyáladzás, hányás, elgyengülés. Feltétlenül vigyük el a cicát az orvoshoz! Addig is próbáljuk meg csökkenteni az állat testhőmérsékletét, akár vizes borogatással, illetve pótoljuk az elvesztett folyadékmennyiséget. Mivel a hőguta életveszélyes állapot, ezért tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy megelőzzük. hőguta ellen...

Liheg-e a macska?

 A kutyák a nagy melegben lihegnek, a macskák azonban csak nagyritkán. Mi lehet ennek az oka? Egészen egyszerűen máshogy hűtik magukat a blökik és a cirmosok. A macskák árnyékot keresnek, kevesebbet mozognak, illetve próbálnak valami hűvösre (pl. csempe) feküdni. Szintén a hűtést szolgálja, hogy többet mosakszanak, mint egyébként. Csupán végső esetben kezdenek lihegni. Ez olyannyira ritka, hogy ha túl sokat liheg egy macska, az nagy valószínűséggel valamilyen légzőszervi megbetegedést jelent.

Hirdetés

Bellus a kutyám

 Bell 11 éves mint én, és szuka. A fajtája labrador. Bellus nagyon szeret szundikálni szóval egy kicsit lusta kutyus. Régebben nagyon jókat játszottunk, de most, mivel öreg nem tud annyira játszani, mint régen. A szőre színe zsemle színű. A szeme barna. Nagyon selymes és puha szőre van. Az idegeneket megugatja, de miután rá szólok abba hagyja. Nagyon rendes szófogadó kutyus nem úgy mint Bodzus. Jó igaz Bodza is szótfogadó de ő ellopkodja a papucsokat a macska tányért stb. és ha rászólok akkor néha nem megy ki (ez Bodza). Amikor nagyon meleg van a homokba fekszik. Ha vacsora idő van akkor vagy apukám vagy utánam járkál, mert már várja a kaját. Bellt egy barátunknál láttuk meg. Igaz én még akkor nem voltam, de elmesélem a történetet. Úgy volt, hogy anyukám megkérdezte a tesómtól, hogy szeretnéd ezt a kutyát. A Bell képe volt ott. A tesóm mondta, hogy igen ezért anyukám felhívta apukámat, hogy vigyük el a kutyust. Utána apukám és a kollégája megérkeztek és a dobozban volt egy zsemle színű kiskutyus. A tesóm annyira örült, hogy mindig Bellel játszott. Most hoztam pár képet:

Most:

Régen:

Régen+Most:

 

 

 

Mivel nagyon meleg van ezért a halak sem bírják nagyon a nagyon sok napot. Sajnos ilyenkor túlságosan felmelegedik az akvárium vize és ilyenkor a halak könnyen elpusztulhatnak. Akinek van hala az tapasztalhatta már, hogy felforrósodik a víz és akár 30 C fok felé is emelkedhet. Ez az időszak nagyon veszélyes a halainkra. Hogy miért? Azért mert ha túl nő a maximum hőmérséklet(22-28 C) akkor a halak elpusztulnak, mert akkor nem tudnak úszni, mert fáradtak lesznek a sok úszástól. Na hagyjuk, hogy a halaink azonban elpusztuljanak! Valakinek nagyon sokat érnek a halai és van három praktikus módszerem:

1.ugye az akváriumnak van fedele és azt vegyük le az akváriumról.Miért is? Mert ha nyitva van a fedél ajtaja akkor nem lesz olyan hamar 30 fokos mintha rajta lenne.

2. Tegyünk jeget a vízbe mert ez felfrissíti a halakat.

3. vannak kifejlesztett jég akuk amiket azért találtak ki mert ne legyen nagyon hideg a halak vize.

Mi nem rég raktunk be jeget a vízbe és a halak a jéghez dörgölöztek és csipkedték a jeget. Remélem valamit segítettem!

 

A kiscicák

 Szamóca nem rég szült édes kicsi kölyköket. Éppen az egyik barátnőm itt volt és én gondoltam, hogy megnézem Bodzust. Egyszer csak láttam, hogy egy kiscicát nyalogatta. Szólni akartam a Patrinak, de túl messze volt ezért szóltam a barátnőmnek, hogy szóljon a Patrinak. Szólt is és megfogtam egy rongyot és beraktam egy kis ágyba. A barátnőm vigyázott  a kiscicára és mi meg kerestük a többit. Nem volt több ezért mentünk a kiscicához. Az első kiscica fekete fehér színű volt. Utána jött a többi cica. Hirtelen oda néztünk Szamóra és láttunk, hogy egy kis cica volt a padlón. Mint tudjátok a kiscica burokban születik és a második cicán rajta maradt. nagyon aggódtunk, hogy nem fog lejönni. A második cica olyan volt a feje mint egy mókusé és fekete fehér színű volt.  Utána jött a harmadik ő tiszta fekete volt. A harmadik cica nagyon aktív volt állandóan mászott. Egyik nap kettő cica elpusztult a második és az első tejhiány miatt. de a fekete cica megmaradt:

Itt csak a fekete cica van

Bodzus a kiskutyus

Sziasztok!Bocsánat, hogy sokáig nem voltam!Most pedig beszélni szeretnék egy kicsit Bodzáról:

Egyik nap nagyon meleg volt. Bodzának és Bellnek nagyon melege volt ezért a homokba feküdtek. Úgy döntöttünk a tesómmal, hogy kicsit levízezzük őket. Fogtunk egy kannát és öntöttünk bele vízet. Bodza hallotta a víz csobogását és azonnal megijedt. Elkezdett futni, ezért úgy döntöttünk, hogy Bellel kezdjük a locsolást. Bezártuk a teraszra, hogy ne tudjon el futni. A tesóm lelocsolta és Bell elkezdett szaladni a kapu felé, de látta, hogy zárva van ezért a tiszta és vizes ruhákhoz menekült. Elbújt a vizes ruhákhoz és mi egy kicsit mérgesek voltunk. Kiengedtük bellt és becsalogattuk Bodzát. Kicsit leöntöttük és ő is a ruhákhoz menekült. Ott szépen megrázta magát és a tiszta száraz ruhák most koszosak és vizesek lettek. Én nem értettem, hogy miért de kiengedtem Bodzát. Bodza elkezdett futni én meg utána. Gyorsabb volt nálam ezért én is bele húztam. Végül bekerítettük Bodzát és lelocsoltuk. Ez nagyon nem tetszett neki ezért bement a kutya házába.